Za razliku od ostalih prirodnih suplemenata, bilo je dosta ohrabrujućih kliničkih istraživanja Biobrana MGN-3, od kojih su mnoga objavljena u medicinskim časopisima. Istraživanja su se odvijala na Univerzitetu UCLA / DREV u Sjedinjenim Državama, na nekim klinikama i bolnicama u Evropi, kao i na raznim univerzitetima i medicinskim istraživačkim institucijama u Japanu, uključujući Univerzitet Chiba, Kobe Ženski koledž, Medicinsku škola Jichi, Univerzitet Nippon, Univerzitet Kiushu , Univerzitet u Nagoji, Univerzitet Kjoto, Medicinski univerzitet Toiama i Medicinski univerzitet Kavasaki.

Glavni istraživač na Biobranu bio je Dr. Mamdooh Ghoneum, profesor na Odsijeku za imunologiju na Drev Univerzitetu medicine i nauke u Sjedinjenim Državama. Dr. Ghoneum sada međunarodno priznat autoritet za imunološku terapiju, je doktorirao na Univerzitetu u Tokiju na radioimunologiji i radio postdoktorski rad na UCLA o imunologiji. Tokom posljednjih 20 godina istražuje razne supstance koje mogu poboljšati imunološki sistem i kaže : „Biobran MGN-3 najsnažniji imuni kompleks koji sam ikada testirao!“. Bio je impresioniran rezultatima koje je postigao u tretmanu sa ovim jedinjenjem.

Iako je istraživanje imunološkog odgovora na jedinjenje BioBran arabinoksilan bilo veoma pozitivno za različite bolesti, u rasponu od karcinoma i dijabetesa do virusnih infekcija kao što su AIDS i hepatitis B i C, postoji potreba za većim kliničkim istraživanjem, kako bi se utvrdilo na koji način se povećanje imunološkog odgovora (posebno NK aktivnosti ćelija) pretvara u stvarnu statistiku oporavka i preživljavanja za navedene različite bolesti.

Više o naučnim istraživanjima možete pročitati na biobran.org.

Izvor: www.biobran.org