Veliki fizički i mentalni izazovi vremena u kojem živimo snažno utiču na naš imunitet. Stoga nas i te kako zanima kako značajno pojačati prirodne odbrambene mehanizme organizma bez neželjenih dejstava.

Tako je grupa japanskih imunologa 1992. godine patentirala BioBran MGN-3 Arabinoxylan Compound jedinstvenim postupkom derivacije (razlaganja)rižinih mekinja uz pomoć enzima iz gljive shiitake. Tako dobijen spoj uz arabinoksilan sadrži i druge polisaharide (složene šećere) te svojom jedinstvenom molekularnom strukturom omogućuje tijelu da puno bolje i lakše nego sa bilo kojim drugim dodatkom prehrani, optimizuje svoje prirodne iscjeljujuće mehanizme.

Ovaj proizvod je tako djelotvoran i tako uspješan da je u relativno kratkom vremenu širom svijeta postao poznat kao jedan od najboljih i najpoznatijih dodataka za poboljšanje imunog sistema. Prema procjeni imunologa profesora Ghoneuma sa Drew University iz SAD, od svih dodataka za poboljšanje imuniteta koje je ispitivao, BioBran (MGN-3 Arabinoxylan) se pokazao kao najbolji.

Arabinoxylan – Bioaktivna komponenta BioBrana povećava aktivnost najvažnijihn ćelija imunog sistema limfocita (NK ćelija-ćelija ) ćelija prirodnih ubica (natural killer cells) za 300%. NK ćelije se danas prije svega smatraju važnom linijom odbrane od carcinoma ali pokazalo se, takođe, da igraju ključnu ulogu u odbrani domaćina od virusnih i bakterijskih infekcija. Takođe povećava aktivnost T i B ćelija za 150 do 250%. Dokazano je da značajno podstiče prirodnu proizvodnju antitjela.

Prednosti BioBran-a:

EFIKASNOST (povećava aktivnost NK ćelija za 300%, a T i B ćelija za 150 do 250%).

NETOKSIČNOST (dokazano da je BioBran netoksičan i kada se uzima u velikim dozama, bez opasnosti se može davati trudnicama i djeci – u dozama prilagođenim njihovoj tjelesnoj težini).

POTVRĐEN U BROJNIM NAUČNIM ISTRAŽIVANJIMA.

BRZO DJELOVANJE (već za nekoliko dana osjetno podiže imunitet osobe koja ga uzima).

NE RAZVIJA OTPORNOST NITI ZAVISNOST (jednako je efi kasan i nakon dugotrajnog uzimanja za razliku od mnogih drugih dodataka i imunomodulatora).

NEMA KONTRAINDIKACIJA (osim ako se uzima zajedno sa imunosupresorima kod liječenja autoimunih bolesti).

PRIRODAN JE BEZ GMO-A

VISOK STANDARD PROIZVODNJE

BioBran (MGN-3 Arabinoxylan) se proizvodi prema visokim standardima kompanije Daiwa Pharmaceutical iz Japana i zadovoljava kako standarde – kriterijume japanskog ministarstva zdravlja, tako jednako zadovoljava evropske i američke standarde nadležnih institucija. Odnedavno je registrovan i u Bosni i Hercegovini.

Primjena:

Za jačanje imuniteta posebno kod osoba sa:

  1. Malignim oboljenjima koje dobijaju hemioterapiju ili terapiju zračenjem (smanjenje neželjenih efekata terapije).
  2. Sa virusnim infekcijama (HPV virus, herpes simpleks, herpes zoster, hepatitis B i C, AIDS)
  3. Sa autoimunim oboljenjima (reumatoidni artritis, sistemski eritemski lupus, sklerodermija, perniciozna anemija, vitiligo, psorijaza, Hašimoto Tireoditis, Inflamatorna bolest crijeva, dijabetes),
  4. alergijska oboljenja,
  5. bakterijske infekcije i
  6. nestabilan imunitet.

Preporučene dnevne doze:

30 do 45mg na 1kg tjelesne težine, raspoređene kroz dnevne obroke. Doza održavanja 15mg na 1kg tjelesne težine. Uzima se 30 minuta poslije obroka, rastvoren u 1dl vode.

Pakovanje:

Pakovanje tablete od 250mg i kesice od 1000mg. Registrovan je u Bosni u Hercegovini.

Uvoznik i distributer za Bosnu i Hercegovinu: “Biomedic” d.o.o.
Maloprodaja tel.: 051/306-969 Veleprodaja tel.: 051/430-430

Upisano u Registar dodataka ishrani pod brojem: 11/08-500.4-189/20, Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS

Broj registracije u Federalnom ministarstvu zdravstva: 05-37-1147/18DP